10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Vuk Drašković: Srbija je u groznici zbog ubistva Jugoslavije. Od krivaca pravimo heroje!

Srbijanski pisac i političar, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u razgovoru za Kurir kazao da je uvjeren da će do pomirenja Srba i Albanaca doći i da su korekcije granica moguće samo uz podršku Amerike.

Srbija danas 

“Pitate za Srbiju danas. U groznici smo od poraza izazvanih ubistvom Jugoslavije, pod čijim su krovom živjeli svi Srbi, poraza koje ne priznajemo, za slom krivimo druge, a od najvećih krivaca koji su među nama pravimo nacionalne ikone. Taj put vodi samo u nove poraze”, kazao je Drašković.

- OGLAS -

Unutrašnja politika nacionalizma i evropski put

“Sva neprijateljstva koja je Srbiji i srpskom narodu proizvela ta politika državnog i nacionalnog sloma preokrenuo bi u prijateljstva i Srbiju odlučno okrenuo ka Zapadu. Srbija može, Srbija mora ponovo da pobjeđuje”, istakao je Drašković.

O Kosovu

“Na fakultetu sam učio da država nije teritorija, nego da je država suverena njena vlast nad nekom teritorijom. Takve vlasti nad Kosovom Srbija nema od 1999, od kumanovske kapitulacije i Rezolucije 1244 SB UN. Šta nam je činiti? Ja sam za dva koraka. U prvom, dobiti garancije NATO i EU da Albanci poštuju sve odredbe Ahtisarijevog dokumenta i sve odredbe Briselskog sporazuma, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština. U drugom koraku pristupilo bi se korekciji međusobnih granica, pri čemu bi najvažnija bila podrška Vašingtona”
, zaključio je Drašković.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA