Sport
Enrique: Razbili smo kletvu koja prati Španiju, pohvale vas učine slabijim Reprezentacija Španije na fenomenalan način je započela nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je jučer sa 7:0 deklasirala Kostariku.
#

Tako je Furija, koju su svi pomalo zapostavili u priči o favoritima, pokazala da itekako ima svoje adute i šanse na ovom Mundijalu.

Selektor Luis Enrique izjavio je da je zadovoljan, ali da pohvale ljude učine slabijim.

“Historijski gledano, Španija nije ekipa koja svoja velika takmičenja počinje pobjedom, ali sada smo razbili tu kletvu. Počeli smo prilično dobro, dominirali smo u svim aspektima utakmice. Uvijek smo čitali da nam fale golovi, ali sada smo jedni od najboljih strijelaca. To su činjenice. Imamo mnogo igrača koji mogu da postignu golove. To me nikada nije zabrinjavalo”, rekao je Enrique.

U drugom kolu, u nedjelju, Španija će igrati protiv Njemačke koja je danas izgubila od Japana sa 1:2.

“Sjledeću utakmicu igramo protiv Njemačke. Njemačka mora da pobijedi, a moramo i mi. Želimo pobjedu. Večeras ćemo da slavimo, zajedno ćemo večerati, ali sutra počinjemo pripremu za utakmicu sa Njemačkom. Pohvale vas čine slabim, čak iako su tačne, mnogo je teže pripremiti utakmicu u takvim uslovima”, naveo je Enrique.

“Znam ko su moji igrači. Igraćemo protiv Njemačke isto kao danas. Njemačka je jaka, može da nas pobijedi. Ali, igraćemo na isti način. Ne sumnjam da će igrači ući u taj meč istim pobjedničkim duhom kao danas, ako ne i većim”, dodao je španski selektor.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.