15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Banja Luka: Prije godinu, David se spremao u grad iz kojeg se nikada nije vratio

Mirno i dostojanstveno građani Banja Luke su i večeras po 357. put okupili su se ispred Sabornog hrama kako bi mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

I ovog puta upućene su poruke podrške Davoru Dragičeviću, kao i Suzani Radanović.

Otac tragično stradalog mladića, Davor Dragičević dirljivim postom obilježio je godinu dana od kako je njegov sin nestao u Banja Luci. 

- OGLAS -

“Godina dana tačno kako te je tata poljubio i vidio zadnji put živog. Voli te tata sine”; napisao je Davor.

Objava Davora Dragičevića na grupi Pravda za Davida - undefined

„Prije tačno godinu, David se spremao u grad iz kojeg nikada se ne vrati svojoj kući…. Grad koji nosi njegove obrise, i koji će se nekad možda i zvati Davidov grad, a trg Krajine – Trg pravde“, jedan je od komentara.

„Dragi ljudi nema odustajanja, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za Dženana!“, poručili su.

Građani Banja Luke večeras su uputili iste poruke koje su čuju već skoro godinu – građani traže pravdu za ubijenog Davida, poručuju Davoru i Suzani da nikada neće biti sami.

Članovi grupe Pravda za Davida ove grupe su jednu svijeću zapalili i za sve ljude iz cijelog svijeta koji su imali želju da za Davida zapale svijeću.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Njegovi posmrtni ostaci su 12. marta ove godine ekshumirani i po zahtjevu roditelja te prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

U narednom periodu planirali su, kako je saopćeno, obilježavanje nekoliko datuma – dan Davidovog nestanaka 18. mart, dan njegovog pronalaska 24. mart, kao i početak formiranja grupe Pravda za Davida.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA