-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Neće se vratiti do iduće godine: Predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić otputovao u SAD

Prva akcija policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja je organizirana na pet lokacija u Bosni i Hercegovini, na području Bosanskog Šamca, Orašja, Novog Travnika, Cazina i Sarajeva, prema naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rezultirala je hapšenjem 12 osoba koji se sumnjiče da su učestvovali u lažiranju nogometnih utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH.

Pripadnici SIPA-e su u razgovoru za Radiosarajevo.ba potvrdili da na ovome neće stati. U javnosti se već spominju pojedina imena koji bi mogli pomoći istražiteljima u rješavanju slučajeva koji već izvjesno vrijeme stoje u ladicama naših inspektora.

Jedan od njih je svakako predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić, koji se, između ostalih, spominje kao osoba s kojom će istražitelji SIPA-e razgovarati u narednom periodu.

- OGLAS -

Predsjednik Husić je na putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni koji znaju njegove poslovne planove, Husić još od 2010. godine svaka dva mjeseca provede u Americi u novembru i decembru. On u SAD ima firme i tamo je uvijek u ovo vrijeme. Kazat ću samo da je Husić porodicu iz Amerike doselio u BiH i nema potrebe da neko vrši spekulacije da se neće ni vraćati. Kontaktirali smo ga i on se samo na informacije nasmijao. Voli on BiH i naš klub, a sve te optužbe imaju veze s nekih sportskim planovima našeg predsjednika. Sve to će pričekati, jer se Azmir neće vratiti do 2020. godine“, kazali su za Radiosarajevo.ba iz Tuzla Cityja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA