10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Konstituisanje Doma naroda BiH: Na čelu Špirić, Čović i Izetbegović?

Prema riječima izvora Nezavisnih, još nije odlučeno ko će biti  šef Kluba Srba u Domu naroda i tu funkciju trebalo bi da obavlja ili dosadašnji prvi čovjek tog kluba Sredoje Nović ili Dušanka Majkić, koja ima veliko iskustvo kao parlamentarac jer je u nekoliko saziva bila poslanik u Predstavničkom domu BiH.

Nikola Špirić, delegat iz SNSD-a, juče nije mogao reći ko će biti kandidovan za rukovodstvo, a ko za šefa Srpskog kluba. Kako je rekao za “Nezavisne”,  neumjesno je da o tome govori s obzirom na to da o tome treba da odluči partija.

Na čelo Hrvatskog kluba trebalo bi da zasjedne aktuelni predsjednik Doma naroda BiH Bariša Čolak (HDZ BiH), koji je juče rekao “Nezavisnim” da je neozbiljno da govori u vezi s tom temom dok ne bude razgovarao s partijskim kolegama.

- OGLAS -

Klub Bošnjaka trebalo bi da vodi Asim Sarajlić (SDA), ukoliko neku od funkcija SDA u ime partnerstva ne prepusti Fahrudinu Radončiću (SBB).

Kako je potvrdio Ognjen Tadić, član starog Kolegija Doma naroda BiH, Kolegij ovog doma biće u srijedu.

“Tada ćemo odlučiti o datumu konstituirajuće sjednice”, rekao je Tadić za “Nezavisne” i dodao da će u srijedu vidjeti šta planira i Bariša Čolak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA