7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Božović: Nemamo imperativ pobjede, ali imamo želju da se revanširamo

Košarkaši OKK Slobode samo čudom mogu izgubiti mjesto u play-offu prvenstva BiH, tako da u sutrašnjem meču sa Širokim nemaju imperativ pobjede. 

U prethodne dvije utakmice pokazali su da mogu savladati svakog protivnika bilo gdje da se igra i da je plasman među četiri najbolje ekipe potpuno realan.

– Poslije uvodnog, visokog poraza od Zrinjskog malo smo se konsolidovali, dobili smo jako bitnu utakmicu protiv Sparsa, koja nam je dala dodatno samopouzdanje za nastavak sezone. U Mrkonjić-Gradu smo samo nastavili dobrom igrom, tako da svi jedva čekamo utakmicu u Širokom Brijegu da vidimo gde se trenutno nalazimo – u razgovoru za Fenu kaže centar Milivoje Božović, po svim statističkim mjerilima najbolji igrač OKK Slobode ove sezone.

- OGLAS -

Tuzlaci u posljednje vrijeme nemaju uspjeha u susretima sa Širokobriježanima, posebno kada gostuju. Ne pamti se kada je OKK Sloboda parket dvorane “Pecara” napustila u pobjedničkom raspoloženju. Unatoč tome, na duel sa starim rivalom ne idu kao na turističko putovanje.

– Oni su nas oba puta u sezoni pobijedili, pa, iako nemamo imperativ pobjede, imamo veliku želju da im se revanširamo. Atmosfera u ekipi je odlična, tako da u dobrom raspoloženju i puni motiva idemo sutra u Široki Brijeg – zaključio je Božović.

Utakmica Široki – OKK Sloboda igra se sutra od 19.30 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA