Sport
Fudbaler Cadiza demantovao da je uvrijedio Diakhabyja: U španskom nogometu nema rasizma Defanzivac španskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, sve je demantovao na konferenciji za medije održanoj danas.
# SCS

Defanzivac španskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, sve je demantovao na konferenciji za medije održanoj danas.

“Uhvaćen sam u medijski cirkus i javni linč”, kazao je 31-godišnji Španjolac naglasivši kako nije zlostavljao Diakhabyja već mu je rekao “ostavi me na miru” nakon spora za loptu.

“Najbolje bi bilo da se Diakhaby i ja nađemo u sobi kako bi sve razjasnili. Umjesto toga, to je bio cirkus. Sudilo mi se prije nego što je utakmica završila”, dodao je.

Cala je kazao kako je proglašen krivim bez ikakvog audio dokaza.

“Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima. Bio sam u Gvineji, u šoku sam. Naokolo je 20 ili 25 kamera, ko zna koliko mikrofona, a niko nije čuo uvredu”.

Dodao je kako njegov advokat prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju.

“Ne znam što se dogodilo s pretpostavkom nevinosti. Niko ne zaslužuje ovaj javni linč. Od nedjelje moj advokat prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju, a do sada sam dobio podršku sa svih strana”.

Naglasio je kako u španskom nogometnu nema rasizma.

“Ako liga traži protokol protiv rasizma, evo moje podrške. U španskom nogometu nema rasizma”, poručio je.

Njegov istup odmah su komentirali iz Valenciji poručivši kako je propustio priliku priznati pogrešku i ispričati se.

“Cala je propustio izvrsnu priliku priznati pogrešku i izviniti se. Vjerujemo našem igraču i podržavamo ga u potpunosti”, poručili su s Mestalle.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.