10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

7 ideja zabava za bebu (dok mama kuha ručak)

Pa ipak, većina mama u vrijeme bebinog dnevnog odmora ne zna kud bi prije od kućnih obaveza – sve ono što se nije stiglo dok je beba bila budna, kao da čeka upravo to vrijeme da se odradi. I kako da onda majka ukrade malo vremena za odmor? Da ne biste upali u začarani krug obaveza oko stana i oko bebe, bez imalo vremena za sebe, donosimo nekoliko zanimacija za bebu koje će mami dati malo vremena da odradi kućne obaveze dok je beba budna – da bi doista odmarala kada i beba odmara.

1. Kutija! Nevjerojatno je što sve djeca mogu s kutijama. Ako je riječ o većoj, moći će se u nju sakriti, voziti auto, ili jednostavno ulaziti i izlaziti iz nje vježbajući koordinaciju. Ako je kutija manja, može u nju sakriti igračku, ili je pak pretvoriti u krevetić za lutku…

2. Kuhinjska pomagala. I to puna košara njih – jednostavno iskrcajte iz ladica sve što nije opasno, poput lopatica, kuhača, metlica, spužvica… Različiti oblici, teksture i boje bebama će biti iznimno zanimljivi. Neke će pokušati prožvakati, druge zgužvati ili možda njima lupati.

- OGLAS -

3. Cjedilo za tjesteninu ili povrće. Takvo cjedilo ima obično nešto veće rupice, kroz koje mogu lako proći manja zrna riže, leće, ili možda manje trakice, niti vune, slamčice… Ponudite mališanu materijal koji vam je pri ruci i dajte mu zadatak da ga ubaci u naopako okrenuto cjedilo. Ako su u pitanju sitne stvari poput riže, ipak ćete ga morati imati na oku.

4. Kuglice ili manje loptice i boca šireg otvora. Zadatak je jednostavan – ubaciti ih sve u bocu, izbaciti van, i tako u nedogled…

5. Plastične čašice. Od njih se mogu slagati zanimljivi tornjevi, a ako su različitih veličina, mogu se slagati i manje u veće. Nema veze što dijete već ima gomilu sličnih, vrlo vjerojatno skupih igračaka – nova je uvijek najzanimljivija.

6. Bubnjevi. Naravno da je to najbučnija varijanta, ali ako baš ništa drugo ne pali, par drvenih kuhača i naopako okrenute zdjele sigurno hoće.

7. Voda. Da, to je mokra aktivnost, pa je prikladnija za ljeto no za zimu. No ako je dijete veće, možete mu dozvoliti i da se igra za sudoperom u kuhinji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA