10 C
Sarajevo
19.04.2024

Banjalučki sud nije odredio pritvor osumnjičenim za obljubu nad nemoćnom osobom

Za trojicu muškaraca iz Bosanske Gradiške, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom, nije određen pritvor i oni će se braniti sa slobode.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka odluku da ne odredi pritvor za Miroslava Popovića (33), Luku Šinika (26) i Stevu Guskića (25), obrazložio je tvrdnjom da Okružni javni tužilac u pismenom prijedlogu „nije iznio prihvatljive argumente u pogledu postojanja osnovane sumnje kao opšteg uslova za određivanje pritvora, niti su konkretizovane i argumentovane bilo kakve okolnosti u pogledu postojanja posebnih razloga za pritvor propisanih odredbama Zakona o krivičnom postupku RS“.

Tužilac je jučer predložio mjeru pritvora, zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

- OGLAS -

Međutim, za sud je, kako je saopćeno, taj prijedlog bio neosnovan.

Hapšenje osumnjičenih uslijedilo je 17. i 18.maja, nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagovala i policija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA