9 C
Sarajevo
24.04.2024

Filmski festival u Somboru: Nova priznanja za Emira Hadžihafizbegovića

Na Međunarodnom filmskom festivalu Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda” u Somboru, u konkurenciji deset filmova iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Češke, Holandije, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, bh. glumac Emir Hadžihafizbegović dobio je Grand Prix za najbolju mušku ulogu i statuu “Celtiks” za najboljeg glumca festivala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za Hadžihafizbegovićeva ovo je peta nagrada za ulogu Zeke u filmu “Žaba”, koje je osvojio na prestižnim festivalima na koje je film pozvan u takmičarski program. Od Mostara preko Firenze i New Yorka do Niša i Sombora, Hadžihafizbegović osvaja srca publike i žirija. Ovih pet Grand Prixa osvojio je za nepunih godinu dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radoslav Zelenović, predsjednik žirija Festivala podunavskih zemalja, inače dugogodišnji i čuveni direktor “Jugoslovenske kinoteke”, rekao je:

- OGLAS -

Žiri nije imao nikakvih dilema oko dodjeljivanja nagrade Hadžihafizbegoviću za ulogu Zeke u filmu ‘Žaba’. Način na koji je ostvario tu ulogu, njegova posvećenost liku i vjerodostojnost glumačke transformacije, s pravom mu donose kako ovu našu nagradu, tako i sve one koje je dobio, i koje će dobiti za ovu ulogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA