Sport
Giggs: Nikada nisam ni pomislio da će Ronaldo biti jedan od najboljih Ryan Giggs, selektor Velsa i legenda Manchester Uniteda, izjavio je da nikada nije ni pomislio da će Cristiano Ronaldo postati jedan od najboljih nogometaša u svijetu.
#

"U svom prvom meču za United protiv Boltona je pretjerivao. Nije nam dodavao loptu, pravio je previše driblinga, simulirao je. Bili smo frustrirani. Za njega je to bio težak početak i nikada nisam mogao ni zamisliti da će jednog dana postati jedan od najboljih strijelaca u historiji nogometa", kazao je Giggs za Bein Sport.

Ipak, dodao je kako se uskoro Ronaldo mnogo promijenio.

"Odjednom više ništa nije bilo isto. Svi smo znali da moramo dodati loptu Cristianu. Uprkos tome što smo u ekipi imali igrače poput Scholesa, Rooneya i Teveza, znali smo da moramo dodati loptu njemu. Jer, pravio je ogromnu razliku i izvlačio nas iz teških situacija. Jednostavno, znao je sam odlučiti utakmicu", rekao je Giggs, napominjući da je najupečatljivije to što je Ronaldo ostavio trag u svim klubovima za koje je igrao.

"Neki igrači dožive vrhunac u određenom trenutku karijere, ali je Cristiano ponovio sve to više puta u mnogim klubovima od Manchester Uniteda, Reala, pa sada i do Juventusa. Svih ovih godina se prilagođavao različitim stilovima igre, pa sad igra desno i lijevo, naprijed, postiže golove, asistira, otvara prostor, dribla. Zato je s pravom među najboljima ikada", kazao je Giggs.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.