17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Kitarović loša glumica, njen govor katastrofalan

“Katasrofa” i “prenaglašena neverbalna komunikacija u odnosu na sadržaj kojim se bavila” – glavne su stilske odrednice medijskog istupa Kitarović, naglašavaju Smiljana Lajnert Novosel i Ivan Tanta, istaknuti hrvatski stručnjaci za komunikaciju.

Tanta ističe da je poruka koju je Kitarović poslala – loša.

“Najava kandidature je katastrofalna, zato što je predsjednica glumila. To jest, ona je previše glumila ono što joj je neko rekao da bi bilo jako dobro da učini u komunikaciji sa javnošću”, navodi Tanta, a prenose hrvatski portali.

- OGLAS -

Stručnjaci su saglasni da u objavljivanju kandidature nije bilo nikakvih noviteta. Jedna od glavnih zamjerki istupu Kitarović jeste “uopštenost” i nedostatak jasnog programa.

Tanta ukazuje na činjenicu da je izborni štab Kitarović čak priznao da će program biti “naknadno definisan i objavljen”.

Novosel naglašava neusklađene neverbalne pokrete Kitarović, kojoj se nisu slagali pokreti tijela i izraz lica sa onim što je govorila.

Kitarović je najavila očekivane stvari – zalaganje za Hrvatsku “izvan regiona”, podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini, zaustavljanje demografske katastrofe…

Mediji posebno naglašavaju da je od svih institucija i ideja, kao najvažnije za društvo, ona navela: vojsku, policiju i vjeru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA