Sport
Gravina: Možda ćemo morati organizovati play-off za završetak sezone Serije A Udruženje italijanskih prvoligaša objavilo je da bi se Serie A mogla nastaviti 13. juna s vrlo zgusnutim rasporedom odigravanja preostalih utakmica.
# SCS

Udruženje italijanskih prvoligaša objavilo je da bi se Serie A mogla nastaviti 13. juna s vrlo zgusnutim rasporedom odigravanja preostalih utakmica.

Zadnja utakmica italijanskog prvenstva odigrala se 9. marta, a do kraja sezone ostalo je još 12, a nekim klubovima i 13 kola. Utakmice bi se igrale praktično svaka tri dana, pred praznim tribinama, uz testiranja i stroge epidemiološke mjere.

“Problem je što sve pada u vodu ako igrač jedne ekipe bude pozitivan. To znači da ta ekipa ide u karantenu, možda i još neka i onda se opet ne mogu igrati utakmice. To je objektivan problem koji moramo zadržati kao mogućnost”, rekao je predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina i dodao:

“Razmatramo sve opcije. Zasad je dogovor da nastavimo 13. juna, ali bude li potrebno, možda ćemo morati organizirati i play-off za završetak sezone”.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.