Sport
Guardiola: Dajte mi ekipu koja nema igrače kao City i neću pobjeđivati Španski trener Pep Guardola izjavio je u razgovoru za Football Daily da nije najbolji trener na svijetu.
#

Španski trener Pep Guardola priznao je u razgovoru za Football Daily da nije najbolji trener na svijetu.

Mnogo je pomlemika bilo posljednjih godina da li je baš Guardiola najbolji svjetski trener, a Španac sam za sebe kaže kako to nije istina.

Priznaje da ne bi pobjeđivao kada u timu ne bi imao tako dobre igrače kao što naprimjer ima sada u Manchester Cityju.

"Što uopšte znači da je neko najbolji trener? Nikada se nisam osjećao kao najbolji, ni kada sam uzeo šest titula u nizu u Barceloni, ili tri titule prošle sezone u Cityju. Pobjeđivao sam jer sam imao nevjerojatne igrače u velikim klubovima. Postoje fenomenalni treneri koji nisu u velikim klubovima i nemaju ovakve igrače. Ja sam dobar, ali nisam najbolji. Dajte mi ekipu koja nije poput Cityjeve i neću pobjeđivati", kaže Pep.

Nekadašnjem treneru Barcelone i Bayerna iz Minhena mnogi zamjeraju jer je u Bayernu i Cityju potrošio silni novac na pojačanja a nikada nije ušao ni u finale Lige prvaka.

Zbog toga ga u proteklim godinama mnogi osporavaju, ali on očigledno nema problem s tim da za sebe kaže kako nije najbolji na svijetu.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.