Sport
Hadžibegić se prihvatio posla, krenuo po dvojicu igrača! Faruk Hadžibegić ne miruje.
#

Odmah nakon imenovanja, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić (65) prihvatio se posla.

U društvu direktora našeg državnog tima, Zvjezdana Misimovića, nedavno je krenuo u obilazak reprezentativaca. Spomenuti dvojac prvo je boravio u Dubaiju, gdje je obavio razgovor s Miralemom Pjanićem, potom su nastavili za Italiju, tačnije Milano, gdje su održali sastanak s kapitenom Edinom Džekom i Radetom Krunićem, piše "Avaz". 

Iz Italije su proslijedili za Francusku, odnosno Marsej, gdje su se sastali sa Seadom Kolašincem. Kako su saznali u N/FSBiH, naredna stanica za Hadžibegića i Misimovića bit će Njemačka. Tamo će posjetiti potencijalnog “Zmaja” iz Kelna Denisa Huseinbašića, koji igra odlično u Bundesligi.

Huseinbašić je nedavno zaigrao za U-21 selekciju Njemačke, no, prema riječima Misimovića, predao je za bh. pasoš i ne bi trebao biti upitan njegov nastup za BiH.

Iz Njemačke će Hadžibegić i Misimović pravo za Austriju, gdje će 16. februara prisustvovati utakmici Evropske lige između Salzburga i Rome.

Tu će na djelu moći vidjeti Amara Dedića, kao i još jednog potencijalnog “Zmaja” Benjamina Tahirovića, prvotimca rimskog kluba, koji je i primarna meta ove posjete.

Iako je rođen u Švedskoj, Tahirović ima bh. pasoš i otvorenu želju da zaigra za BiH, tako da tu ne postoje administrativne prepreke da već u martu dobije poziv.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.