15.5 C
Sarajevo
02.05.2024

Hrvatska: Broj ozdravljenih prvi put veći od broja oboljelih

 
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.
 

“Broj novozaraženih u 24 sata je 28. Ukupan broj je 2009. Ukupno testiranih je 30.213. Hospitaliziranih imamo 4 više, od toga je na respiratoru 21, 2 više nego jučer. 982 osobe su ukupno ozdravile, a 99 je novoozdravljenih u 24 sata”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na presici.

Potvrdio je da je preminula jedna žena u Splitu te da je imala prethodne bolesti.

Lokalni stožer Splitsko-dalmatinske županije jutros je objavio da je u splitskoj bolnici umrla još jedna žena iz splitskog Doma zaražena koronavirusom. Riječ je o ženi rođenoj 1928. godine, bolovala je i od nekoliko kroničnih bolesti, a ukupno je osma žrtva iz Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, prenosi Index.

- OGLAS -

“Odlukama se omogućava rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s time da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje. Počinju raditi postolari i krojači”, rekao je ministar Davor Božinović.

Ponovio je i da se od 2. svibnja omogućava održavanje vjerskih okupljanja.

Oni koje će imati radno vrijeme duže od deset sati morat će imati dvokratno vrijeme s pauzom da se obavi dezinfekcija. Nedjeljom neće biti dozvoljen rad, osim prehrambenim trgovinama, pekarnicama i trgovinama na benzinskim crpkama, rekao je Božinović.

Capak je rekao kako još nisu napravili preporuke za vjerska okupljanja i za druge objekte koji se otvaraju u drugoj i trećoj fazi.

“Mislim da s brojem ozdravljenih možemo biti zadovoljni. Prvi put je broj ozdravljenih veći od broja oboljelih. Taj trend će se nastaviti ako se i dalje svi budemo pridržavali pravila”, rekla je Alemka Markotić.

Kaže da ima nekoliko slučajeva s prolongiranim pozitivnim nalazom, i da će se o tome dodatno konzultirati s Capakom.

Rekla je da je u svijetu riječ o vrlo malom broju ljudi i da su oni najčešće bez simptoma.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA