20 C
Sarajevo
29.03.2024

Sarajevo: Skoro 100 mališana pokazalo vještine stečene kroz Brainobrain trening

Danas je u organizaciji Brainobrain centara u Sarajevu organiziran prvi Brainobrain Day gdje je skoro 100 mališana prikazalo i dokazalo svoje znanje i vještine koje su stekli kroz program Brainobrain treninga, javlja Anadolu Agency (AA).

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu djeca uzrasta do četiri do 13 godina pokazala su kako korištenjem tri čula istovremeno rješavaju kompleksne zadatke, a najmlađi su dokazali da matematika nije bauk.

Uz pomoć drevne računaljke abakus rješavali su matematičke zadatke bez ikakvih problema. Najveći uspjeh današnjeg praznika znanja je zadovoljstvo djece i ponos roditelja.

- OGLAS -

”Brainobrain program je uveliko pomogao u postizanju uspjeha i u redovnom školovanju mom Kijanu i trenutno smo već na sedmom nivou, a planiramo i dalje pohađati program. Pristup trenerica je izvrstan, a Kijan se raduje svakom novom času“, izjavila je Azra Pilav majka desetogodišnjeg Kijana.

Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih programa za razvoj mentalne aritmetike te cjelokupan razvoj ličnosti. Brainobrain centri rade u 24 zemlje, između ostalog i u BiH. Djeca kroz ove programe imaju priliku razvijati samopouzdanje, kreativnost, logičko povezivanje činjenica, vizualizaciju, timski rad, govorništvo i javni nastup te emocionalnu inteligenciju.

Benjamin Hamzić je dvanaestogodišnji dječak koji se posebno istakao rješavajući matematičke zadatke dok je u isto vrijeme crtao zamišljenog klovna. Benjamin kaže da mu je u početku bilo teško rješavati ove zadatke, ali danas svaki put zna tačan rezultat zahvaljujući Brainobrain programu i redovnom vježbanju.

”Pored mentalne aritmetike i logičko-matematičkog pristupa u Brainobrain programu koristimo NLP pristup za razvoj komunikacijskih vještina i empatije kod djece“, izjavila je Vesna Filipović, trenerica u Braionobrain centru Ilidža.

Svi mališani danas su dobili medalju i zahvalnicu za rad, trud i upornost koju su pokazali u toku godine, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih ”Kult”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA