20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Diego Maradona uspješno operisan

“Ugrušak je uspješno izvađen. Probudio se i sve je u redu”, izjavio je na konferenciji za novinare njegov liječnik Leopoldo Luque, kirurg u privatoj klinici u gradiću Olivos, sjeverno od Buenos Airesa. “Ostat će na promatranju”.

Maradona je tamo prebačen nakon prve hospitalizacije u ponedjeljak u La Plati.

Skupine navijača okupile su se pred ulazom u kliniku noseć natpise potpore svom idolu.

- OGLAS -

U karanteni od ožujka zbog pandemije i osjetljivog zdravlja Maradona, koji je trener kluba Gimnasia y Esgrima La Plata, u petak je, na svoj 60. rođendan, inzistrao da vodi trening svojih igrača.

No nije se činio dobro, hodao je teško i na terenu je ostao svega nekoliko minuta te je izašao s njega uz pomoć svojih asistenata.

Njegov su život obilježili brojni zdravstveni problemi, od kojih su neke uzrokovale različite zlouporabe. 2000. je doživio srčani zastoj nakon uzimanja prekomjerne doze droge u urugvajskom odmaralištu Punta del Este. Nakon toga je bio dugo na liječenju na Kubi. Četiri godine kasnije, kada je imao preko 100 kg, doživio je drugi srčani zastoj u Buenos Airesu. Nakon toga je bio podvrgnut operaciji želuca što mu je omogućilo da izgubi na kilaži. Zbog prevelike koliline alkohola je 2007. također završio u bolnici. I na kraju ima problema s bolnim koljenima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA