2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Portal BoljiPosao i Mental Human Resources dogovorili saradnju na području tržišta rada

Portal za zapošljavanje BoljiPosao i Mental Human Resources, agencija za posredovanje u zapošljavanju sa sjedištem u Istanbulu, nakon veoma uspješnih pregovora, dogovorili su saradnju na području tržišta rada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saradnja će obuhvatiti razmjenu stručnog kadra i zapošljavanje u Turskoj, Azerbejdžanu, Kataru, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

“Dogovrena saradnja je veoma važna zbog mogućnosti otvaranja tržišta za sve one koje žele posao izvan BiH, a što je još važnije za poslodavce u našoj državi se pruža mogućnost da stručni kadar traže u drugim državama. Time bi se ublažio nedostatak stručnjaka koji u velikom broju napuštaju BiH”, navodi se u saopćenju portala BoljiPosao.

- OGLAS -

Potpisivanje Memoranduma o saradnji je održano 27. novembra 2019. godine, a potpisali su ga Aida Zejčirović, direktorica BoljiPosao.com, i Ugur Karaboga, direktor Mental Human Resources.

Potpisnici ovog memoranduma su dogovorili saradnju u svhu pronalaska i angažovanja najkvalitetnijih kadrova za potrebe klijenata potpisnica, zajedničko sudjelovanje na projektima, sajmovima i drugim događajima koji imaju svrhu unapređenja na tržištu rada i razvoja ljudskih resursa u cilju djelatnosti agencija za posredovanje u zapošljavanju.

“U zavisnosti od potrebe, potpisnice će uspostavljati saradnju sa trećim licima u svhu edukacije, obuke i prekvalifikacije traženih djelatnosti. Dogovorena saradnja sigurno će doprinijeti modernizaciji tržišta rada i kreiranju novih mogućnosti za nezaposlene da se zaposle ili educiraju u skladu sa stvarnim potrebama poslodavaca”, dodaje se u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA