Sport
Houllier: PSG i Marseille uticali su kod predstavnika vlasti da se sezona prekine Francuski fudbalski stručnjak Gerard Houllier, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika u Lyonu, smatra da su Paris Saint-Germain i Marseille inicirali da se sezona proglasi završenom.
# SCS

Francuski fudbalski stručnjak Gerard Houllier, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika u Lyonu, smatra da su Paris Saint-Germain i Marseille inicirali da se sezona proglasi završenom.

Nekadašnji trener Liverpoola i mnogih drugih velikana kaže da su predstavnici dva velika Lyonova rivala kod francuskih vlasti isposlovali odluku da se takmičenje ne nastavi kako bi klub u kojem radi ostao bez Evrope.

“Oni su sklopili savez, a mislim da je, prije svega, u pitanju zavjera, plan da se eliminiše Lyon. To se neće objelodaniti, jer je, mislim, uključena francuska država. Pratio sam sve konferencije za štampu predsjednika Emmanuela Macrona i premijera Edouarda Phillipea, a oni nikada nisu pričali o sportu. I čisto slučajno na kraju je rečeno da se Ligue 1 ne može nastaviti. To je bio prvi put da su pričali o sportu. Sve ovo je pomalo čudno”, rekao je Houllier, koji je bio i trener Lyona.

Ovaj klub je ostao bez izlaska na međunarodnu scenu prvi put poslije 1997. godine. Prvenstvo Francuske je završeno ranije zbog korona virusa, a Lyon je sezonu završio na sedmom mjestu.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.