15 C
Sarajevo
25.04.2024

Istina za Vedrana: Deset godina od tragičnog ubistva Vedrana Puljića

Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić, život je izgubio 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak ligaške utakmice NK Široki Brijeg – FK Sarajevo.

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona Pecara, neposredno pred početak susreta između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo. Kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače našeg tima, a odakle je nedugo zatim i pobjegao. Ni šest godina poslije, ubica Vedrana Puljića nije kažnjen za svoj zločin.

  

Vedran Puljić je izgubio život zbog  Kluba, jer je putovao kako bi sa tribina bodrio svoj tim na terenu. Ime Vedrana Puljića odjekuje  stadionom, jer kako i praktikuje FK Sarajevo oni svaku  utakmicu igraju za navijače, bore se, kako bi im se odužili za njihovu podršku i, zaista, svaki pojedinac utakmici će daje sve od sebe, jer imaju dodatni motiv.

- OGLAS -

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA