12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Grad Banja Luka tuži organizatore skupa “Pravda za Davida” za 178 hiljada KM

Tuženi su omladinci Pavle Knažević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa, za koje gradske vlasti tvrde da je uzrokovao milionsku štetu jer je organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

U Gradskoj upravi su kazali da je tužba najavljena još prošle godine, te da su u njoj objašnjeni svi detalji.

“Tužbu smo mogli podnijeti samo protv onih koji su legitimisani kao organizatori, a ne protiv nekog drugog. Za sve navodeno postoje i pravni osnov za traženje štete”, rečeno je u Gradskoj upravi za Srpskainfo.com.

- OGLAS -

Tužba nije nikako izneneđenje, s obzirom na to da je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio ranije da će Grad ući u sudske sporove protiv organizatora skupa Pravda za Davida, koji su 30. decembra spriječili da se održe novogodišnji koncerti jer je time pričinjena znatna materijalna šteta.

Podsjećamo da su organizatori skupa tada dovođeni i u vezu sa poslanikom PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draškom Stanivukoivćem, koji je ranije i rekao da je pomenuti Pavle njegov komšija i da će stajati iza njih, ali da su zahtjev za okupljanje odlučili da podnesu sami.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA