10 C
Sarajevo
23.04.2024

Juventus bez kapitena Chiellinija šest mjeseci

Chiellini je prošle sedmice povrijedio križne ligamente desnog koljena, a u utorak je otputovao na operaciju u Austriju.

“Giorgio Chiellini je u utorak popodne podvrgnut operaciji rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Intervencija koju je u klinici Hochrum u Inzbruku izveo profesor Christian Fink u prisustvu Juventusovog doktora bila je savršeno uspješna. Očekivano vrijeme oporavka je oko šest mjeseci“, objavili su u utorak uvečer iz Juventusa.

Zbog povrede 35-godišnji Chiellini je izostavljen sa spiska igrača za Ligu šampiona, a otpao je i za utakmice reprezentacije Italije u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Armenije i Finske. Očekuje se da će se oporaviti do marta naredne godine, što znači da bi mogao pomoći Juventusu u nokaut fazi Lige šampiona.

- OGLAS -

Chiellini je u Juventus stigao 2005. godine i od tada je odigrao 507 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Prethodno je bio u dva navrata igrač Livorna te Rome i Fiorentine. Za reprezentaciju Italije upisao je 103 nastupa uz osam pogodaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA