Sport
Italijani pišu o Grbavici: Simbol Sarajeva od ratnog plamena do novog života nakon opsade Italijanski mediji pred sutrašnji meč sa Zmajevima u Sarajevu pišu i o stadionu na kojem će se on igrati.
# Face.ba

Italijanski mediji pred sutrašnji meč sa Zmajevima u Sarajevu pišu i o stadionu na kojem će se on igrati.

Naravno, u pitanju je dom FK Željezničar – Grbavica, koja je dobila posebne redke na najpopularnijim italijanskim portalima.

Tako o Grbavici piše i ugledna Gazzetta dello Sport, koja kaže kako će Italija sutra prvi put igrati na stadionu koji je obilježen ratom u bivšoj Jugoslaviji, odnosno agresijom na Bosnu i Hercegovinu.

“Tu domaće mečeve igra Željezničar, klub u kojem je karijeru počeo Edin Džeko, koji sutra neće igrati. Zapaljeni stadion je jedan od simbola Sarajeva koje gori. Srpske snage i jugoslovenska vojska okupirale su stadion Grbavica početkom 1992. godine i zapalile njegovu drvenu tribinu. Prestravljeni stanovnici bili su prislijeni samo promatrati požar ove historijske građevine, a da nisu mogli učiniti ništa”, piše Gazzetta i dodaje:

“Na tom istom, sada obnovljenom stadionu, Italija će u srijedu navečer prvi put igrati protiv Bosne u posljednjoj utakmici skupine A Lige nacija.”

Inače, naslov ovog Gazzettinog teksta je: “Grbavica, simbol Sarajeva od ratnog plamena do novog života nakon opsade.”

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.