5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Danas dan žalosti u BiH zbog pogibije četiri uposlenice OŠ “Kovačići”

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” Sarajevo, Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

- OGLAS -

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 U organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo danas će biti održana komemorativna sjednica, povodom tragične pogibije četiri uposlenice JU Osnovne Škole “Kovačići” Mine Kadrić, Lejle Sadiković, Merime Balkić i Almine Ćorović.

Sjednica će biti održana u sali općine Centar, s počekom u 11.00 sati.

Zbog te tragedije i velikog gubitka ne samo za porodice stradalih, nego za cjelokupnu obrazovnu zajednicu i čitavo društvo, Vlada Kantona Sarajevo je 16. april proglasila Danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA