5 C
Sarajevo
25.04.2024

Tehnološki višak: Urugvajci napravili sramotan potez, Učitelj ostao bez posla

U cijelom svijetu trenutno vlada teška situacija zbog pandemije korona virusa, koji pravi probleme i na ekonomskom i privrednom planu.

Odražava se sve to na fudbal, ali je danas urugvajski fudbalski savez napravio sramotan potez.

Jedan od simbola reprezentacije Urugvaja jeste iskusni 73-godišnji stručnjak Oscar Tabarez, koji selektorski posao obavlja još od davne 2006. godine, a danas je dobio otkaz.

- OGLAS -

Tabarez, odnosno kako ga popularno zovu “El Maestro” ili “Učitelj”, osigurao je Urugvaju tri nastupa na svjetskim prvenstvima, a 2011. godine je Urugvaj pod njegovim vodstvom osvojio Copa Americu.

Smatralo se da je nedodirvljiv, ali tamošnji fudbalski vlastodršci su odlučili da ga proglase tehnološkim viškom te ga otpuste.

Odluka je objavljena na zvaničnom sajtu FS Urugvaja u prilično čudnom saopštenju u kome se kaže da je zbog pandemije virusa korona bio prinuđen da donese seriju teških odluka kako bi obezbijedio nesmetano funkcionisanje organizacije u budućnosti.

Kako javljaju tamošnji mediji, svih 400 zaposlenih u FS Urugvaja su dobili privremeni otkaz. Rečeno im je da se obrate Zavodu za zapošljavanje kako bi mogli da preuzmu osiguranje za nezaposlene i računaju bar na neka primanja od države dok ne prođe kriza.

Među tih 400 ljudi, što iz administracije, što iz struke (svi treneri i prateće službe od A selekcije pa na niže), nalazi se i Oscar Tabarez, koji je postao “tehnološki višak”.

Dokad će ove mjere trajati i da li će se Tabarez vraćati na posao niko ne zna. Ono što je sigurno jeste da nije zaslužio takav tretman.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA