Sport
Još nema ozbiljnijih pregovora sa Salihamidžićem: Zvijezda Bayerna otkrila tri moguće opcije Austrijski fudbaler otkrio je tri moguća scenarija, a jedan od njih je svakako ostanak u Bayernu, ukoliko dođe do ozbiljnijih pregovora i u konačnici dogovora dvije strane.
# SCS

Davidu Alabi ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2021. godine, a zasad nema ozbiljnijih pregovora oko mogućeg produženja suradnje sa čelnicima Bavaraca, između ostalog sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, tako da bi 27-godišnji fudbaler mogao napustiti Allianz Arenu.

Austrijski fudbaler otkrio je tri moguća scenarija, a jedan od njih je svakako ostanak u Bayernu, ukoliko dođe do ozbiljnijih pregovora i u konačnici dogovora dvije strane.

“Avantura u MLS-u i upoznavanje nove kulture, povratak u Austriju, koja je moj dom, ili možda ostanak u Bayernu. To su tri opcije, vidjet ćemo”, rekao je Alaba, dodavši:

“U Münchenu se svih ovih godina osjećam sjajno i fokusiran sam samo na Bayern. Međutim, istovremeno razmišljam i o budućnosti te možda novim izazovima”.

Alaba je došao u Bayern kao 15-godišnjak iz bečke Austrije. Samo je jednu sezonu proveo na posudbi u Hoffenhemu, a sve ostale igrao za Bavarce. Austrijanac je odigrao 372 utakmice prvi tim Bayerna, a postigao je 30 golova i 48 puta asistirao, Osvojio je 17 trofeja.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.