3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Erdogan i Putin razgovarali o Nagorno-Karabahu, Siriji i Libiji

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erodgan obavio je u četvrtak telefonski razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a dotakli su se pitanja Nagorna-Karabaha, Sirije i Libije, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom razgovora bilo je riječi i o koracima ka poboljšanju odnosa Turske i Rusije, kao i o drugim regionalnim temama, saopćeno je iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske.

Erdogan je naglasio će se turski i ruski stručnjaci sastati sa azerbejdžanskim kolegama kako bi zajednički radili na poboljšanju drumske i željezničke infrastrukture u Nagorno-Karabahu. Riječ je o koracima koji se poduzimaju u okviru sporazuma, potpisanog 11. januara, o oživljavanju ekonomskih i transportnih veza u regiji.

- OGLAS -

Ističući da Zajednički centar u Aghdamu uspješno izvršava zadaću praćenja i kontrole prekida vatre, Erdogan je rekao da se trebaju uložiti zajednički napori u zaštitu prekida vatre.

Turski predsjednik je rekao kako postoji zajednički interes oko rješavanja sirijskog pitanja u što je moguće kraćem roku, te ukazao na to da se prilika za mir i stabilnost u Libiji ne smije propustiti.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA