1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Zemljotres u Francuskoj: Povrijeđena jedna osoba, na nuklearnoj elektrani nema oštećenja

U zemljotresu jačine 5,4 stepeni po Rihteru, koji je danas pogodio jug Francuske, ozbiljno je povrijeđena jedna osoba, saopćile se vlasti i dodale da istražuju izvještaje o oštećenjima na desetak građevina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Laboratorija za detekciju i geofiziku Francuske saopštila je da je potres jačine 5,4 stepeni po Rihteru pogodio jug zemlje, odnosno udaljeni departman Drome između Lyona i Marseillea. Iz laboratorije su naveli da se potres dogodio u ponedjeljak malo prije podneva, a da je epicentar registrovan u blizini grada Montelimar u regiji Auvergne-Rhone-Alpes.

Lokalne vlasti saopštile su da je jedan stanovnik Montelimara teško povrijeđen, ali nisu dali više detalja. Iz ureda regionalnog guvernera kazali su da su vatrogasci posjetili petnaestak lokacija u okolini kako bi procijenili situaciju. Istakli su da nije zabilježeno nikakvo oštećenje na obližnjoj nuklearnoj elektrani Tricastin.

- OGLAS -

Prema porukama objavljenim na društvenim mrežama, lagani potres osjetio se u Montpellieru, Lyonu, St Etienneu, Grenoblu, Avignonu i Marseilleu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA