10 C
Sarajevo
19.04.2024

Enrique objavio spisak za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku

Selektor nogometne reprezentacije Španije Luis Enrique vratio je Jordija Albu u tim za predstojeće utakmice protiv Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali je sa spiska izostavio Paca Alcacera.

Dvadeset osmogodišnji Alba vratio se u tim nakon dobrih partija u dresu Barcelone, zamijenivši Chelseaovog Marcosa Alonsa.

Branič Real Sociedada Diego Llorente i Espanyolov Mario Hermoso prvi put su se našli na spisku. Inigo Martinez također se vraća nakon kontroverzi u vezi s pozivom u baskijski nacionalni tim, kada je bio otpisan sa spiska španske reprezentacije zbog povrede.

- OGLAS -

Vezni red oslabljen je zbog povreda Kokea i Thiaga Alcantare, pa su pozvani Brais Mendez iz Celte i Pablo Fornals iz Villarreala, prenosi Football Espana.

Konačno, Paco Alcacer izgubio je mjesto nakon oporavka Isca, unatoč njegovim rezultatima u Borussiji Dortmund, dok i dalje na spisku nema Diega Coste.

Španija će odigrati susret s Hrvatskom u Ligi nacija 15. novembra, a tri dana kasnije igra protiv Bosne i Hercegovine prijateljski meč.

Spisak: Pau, De Gea, Kepa; Otto, Azpilicueta, Diego Llorente, Ramos, Hermoso, Inigo, Gaya, Alba; Sergi Roberto, Ceballos, Brais, Rodri, Busquets, Fornals, Saul; Suso, Rodrigo, Aspas, Morata, Asensio, Isco.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA