-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Edin Džeko sve bliže rastanku s Romom: Zainteresovani Real Madrid i West Ham

Kako javlja britanski Sky Sport, italijanska Roma i bosanskohercegovački napadač Edin Džeko su sve dalje i dalje od produžetka saradnje

Nekadašnji napadač Manchester Cityja je u Romi od 2016. godine, a ove sezone je u dresu Vučice odigrao 16 utakmica i postigao sedam golova uz četiri asistencije. Karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru, a još je igrao za Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, te pomenutu Romu gdje se i sada nalazi.

Ipak, ugovor sa Romom mu ističe na ljeto 2020. godine, a po svemu sudeći neće ga produžiti, pa su dvije moguće opcije za nastavak njegove karijere. Od ranije se spominjalo da ga u svoje redove želi dovesti madridski Real iako je Dijamant opovrgnuo te špekulacije, a također za njega je zainteresovan i West Ham. 

- OGLAS -

Također, u proteklom periodu za Džeku je bio zainteresovan i Čelzi te se u jednom trenutku već smatralo da je to završena priča jer Edin nije putovao s ostatkom ekipe već odvojeno od tima. Tada se najviše špekulisalo o njegovom odlasku. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA