7 C
Sarajevo
25.04.2024

Predsjednik PSG-a: Neymar i Mbappe ostaju 2.000 posto

Mnogi mediji, posebno u Francuskoj, tvrde da bi trebali prodati Neymara ili Mbappea. Želim potvrditi da će oni ostati ovdje, rekao Al-Khelaifi

Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Paris Saint-Germaina, na tvrdnje medija da će klub morati da proda Neymara ili Kyliana Mbappea kako bi zadovoljio propise finansijskog fair-play, odgovorio je da se to neće dogoditi, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Oni će ostati u PSG, i to ne 100 posto, nego 2.000 posto“, jasno je u frajncuskim medijima poručio Al-Khelaifi i dodao:

- OGLAS -

“Mnogi mediji, posebno u Francuskoj, tvrde da bi trebali prodati Neymara ili Mbappea. Želim potvrditi da će oni ostati ovdje. Naravno, želimo još da kupujemo u okvirima finansijskog fair-playa. Sigurni smo, imamo sredstva za to.“

Neymar je trenutno u Brazilu gdje pokušava sanirati povredu metatarzalne kosti desnog stopala, dok je Mbappe preuzeo ulogu PSG-ovog glavnog napadačkog, jer se i Edinson Cavani povrijedio.

PSG je ubjedljivo prvi na tabeli francuske Ligue 1 sa 65 bodova, čak 14 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Lillea, koji ima i dvije utakmice više. U Ligi šampiona “prinčevi“ su u prvoj utakmici osmine finala na Old Traffordu savladali Manchester United rezutlatom 2:0, tako da imaju realne šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA