7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Vulin: Neosuđeni teroristi sa Kosmeta prijetnja cijelom Balkanu

 Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su neosuđeni teroristi u prištinskom rukovodstvu, koji su formirali paravojsku Kosova, uveli takse na robu iz Srbije i BiH i neprekidno izazivaju incidente, najveća prijetnja za Srbiju, ali i cijeli region.

 Vulin je naglasio da je prvi čovjek Ministarstva odbrane Kosova Rustem Beriša, kojeg je sud u Nišu pravosnažno osudio 2016. godine za učešće u terorističkoj grupi koja je ubila pet vojnika Vojske Jugoslavije na Košarama.

“Ne pravi se vojska, a da nećete da ratujete sa nekim. Šta će vojska na Kosovu, protiv koga će se boriti – protiv velike Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije? Ili prave to što prave za Srbiju i za Srbe i ni za koga drugog” rekao je Vulin za TV “Pink”.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija poštuje teritorijalni integritet svake zemlje, da nema pretenzije ni prema jednoj teritoriji i da to očekuje zauzvrat, Vulin je istakao da se ne ponašaju svi tako.

- OGLAS -

“Kada je 2008. godine Kosovo proglasilo takozvanu nezavisnost, nažalost, svi naši susedi, sa izuzetkom BiH, priznali su tu lažnu i nakaznu državu. Posebno je licemerno kada ih slušate sada, kada govore da se granice na Balkanu više nikada ne smeju menjati, uplašeni od velike Albanije”, rekao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija ovaj put mora da vodi računa o sebi.

“Prvi put u istoriji moramo da vodimo računa o sebi, da se ne borimo ni za čije ratove, nikoga da oslobađamo. Neka se svako bori za svoju slobodu i svoje interese, a mi za svoju slobodu i interese. Da zaštitimo Srbe gde god da žive. Nemojmo više nikada da damo jednu srpsku glavu za slobodu drugog naroda”, poručio je Vulin.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA