7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Raspad Thiema u tri seta, Dimitrov u četvrtfinalu protiv senzacije ovogodišnjeg Australian Opena

Aktuelni vicešampion Dominic Thiem odigrao je jedan od najlošijih grand slam mečeva otkad se etablirao u vrhu svjetskog tenisa – u četvrtom kolu Australian Opena izgubio je od Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:4, 6:4, 6:0 za tek nešto više od dva sata igre.

Austrijanac, poznat po visokom intenzitetu, snažnim udarcima i mentalitetu zbog kojeg nikada ne odustaje, apsolutno nije ličio na sebe od početka do kraja duela na Rod Laver Areni. Djelovao je potpuno ispuhano, kao da ga je sudar sa Kirgyosom iscrpio i fizički i psihički.

U prva dva seta stvorio je Thiem po break viška, ali je vrlo lako dozvolio rivalu da se vrati. Dimitrov jeste igrao dobro, ali više se Thiem urušio sam od sebe, što je nešto što se često dešavalo Bugarinu u prethodnom dijelu karijere.

- OGLAS -

Austrijanac je meč završio sa 25 direktnih poena i 41 greškom, dok je Dimitrov upisao 25 winnera i 18 neiznuđenih grešaka.

Dimitrov će se za plasman u polufinale sastati sa senzacijom dosadašnjeg toka turnira Aslanom Karatsevom koji je u pet setova izbacio Felixa Auger-Aliasimmea.

Bugarin je već jednom igrao polufinale u Melburnu, kada je 2017. godine u jednom od najboljih mečeva te sezone u pet setova izgubio od Rafaela Nadala.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA