17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Tomić: Želimo da ‘PR days Mostariensis’ postane prepoznatljiv brend (VIDEO)

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “PR Days Mostariensis 2019”, koja će u tri dana održavanja okupiti preko stotinu autora te obraditi 66 tema, a u kojoj će aktivno sudjelovati i studenti, održat će se od 20. do 22. studenoga na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Rektor mostarskog Sveučilišta (SUM) Zoran Tomić kazao je kako je ova konferencija bosanskohercegovački brend koji se događa u sinergiji gotovo svih sveučilišta u BiH, ali i sveučilišta u regiji.

– Kad smo osmišljavali ovaj skup rekli smo kako želimo postati lideri akademskog proučavanja komunikacijskih znanosti, posebno polja i područja, a najviše grane odnosa s javnošću. To je bio naš cilj i već bih se usudio reći da smo uspjeli na ovoj četvrtoj konferenciji – kazao je Tomić.

- OGLAS -

Naveo je također kako je ova konferencija jedinstvena po tome što akademski tretira određene teme s područja komunikacijskih znanosti te kako je ona platforma za vrlo ozbiljne razgovore na ovogodišnju temu “Kriza i krizno komuniciranje”.

– Vrlo važan aspekt ove konferencije je taj što su u nju aktivno uključeni studenti SUM-a, ali i svih drugih sveučilišta koji sudjeluju i zbog toga je silno podržavamo. Mi želimo da ovo bude još jedan prepoznatljiv bosanskohercegovački, mostarski, akademski brend koji će omogućiti razvoj odnosa s javnošću i razvoj komunikacija u Bosni i Hercegovini i šire – kazao je Tomić.

Dodao je kako je sljedeća zadaća i izazov u ovu konferenciju uključiti i menadžere.

– U toj sinergiji želimo promatrati komunikacijske probleme unutar sustava i podsustava od državne do najnižih lokalnih razina, nevladinih institucija, gospodarskog sektora i svih onih područja gdje se suvremeni odnosi s javnošću danas primjenjuju. Uvjeren sam da će ova konferencija to uspjeti – istaknuo je Tomić.

Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije “PR Days Mostariensis” Nino Ćorić kazao je kako je novost ovogodišnje konferencije Sajam stručne literature.

– Na ovom Sajmu bit će predstavljena djela četiri vodeće nakladničke kuće iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, a to su Nakladnička kuća Mate iz Zagreba, Clio iz Beograda, Synopsis iz Sarajeva, te Školska knjiga, odnosno Školska naklada, a osim toga planirane su i promocije knjiga iz navedenih područja – kazao je Ćorić.

Ćorić navodi kako će ovogodišnja konferencija početi studentskim panelom na kojem će sudjelovati 21 student, odnosno predstavnici fakulteta sa sedam sveučilišta iz tri države.

– Oni će održati osam prezentacija na temu “Kriza i krizno komuniciranje”, a stručni žiri će najbolju prezentaciju nagraditi i na taj način potaknuti rad mladih u području znanstvenog istraživanja u temama kojima se bavi konferencija – kazao je Ćorić.

Dodao je kako će u srijedu, 20. studenoga, biti predstavljeno pet udžbenika, dok će se u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga, u sedam sesija obraditi 66 tema, od kojih će 55 biti znanstvene teme te 11 stručnih radova.

– Na konferenciji će među ostalima participirati i najcitiraniji autor iz područja krizne komunikacije Timothy Combs sa Sveučilišta u Texasu, koji je između ostalog i utemeljitelj nekih najrelevantnijih teorija vezanih za krizno komuniciranje. Isto tako iz naše regije među ostalima sudjelovat će i dva autora koji su napisali udžbenike iz područja krizne komunikacije, a to je Božidar Novak iz Slovenije i Damir Jugo iz Zagreba – naveo je Ćorić.

Članica Organizacijskog odbora konferencije Davorka Topić Stipić istaknula je veliku važnost ove konferencije na razini zajednice i društva u kojem živimo.

– Konferencija je dosad bila regionalna, a te granice smo već prešli jer imamo sudionike iz Slovačke i SAD-a, a fokus konferencije je na studentima. Među sudionicima Konferencije bit će i profesorica Političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Smiljana Leinert-Novosel, profesorica Fakulteta organizacijskih nauka Univerziteta u Beogradu Milica Kostić-Stanković, profesorica s Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Semina Ajvaz, profesor s Visoke škole za komunikaciju iz Beograda Boban Tomić i mnogi drugi – navela je Topić Stipić.

Na ovoj konferenciji bit će predstavljena i prva dva broja znanstvenog časopisa kojeg je pokrenuo Studij za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a, interdisciplinarni doktorski studij navedenog fakulteta, a upriličit će se i potpisivanja ugovora s raznim institucijama i organizacijama iz BiH za obavljanje stručne prakse za studente SUM-a.

Video: 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA