Sport
Klopp: Igrači su plakali, ovo što smo napravili je svjetsko čudo Korner kod četvrtog gola? Iskreno, nisam ga ni vidio, ali ozbiljno. Nemam pojma ni ko ga je izveo, samo sam vidio da je lopta u golu, rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp
# Phil Noble

Nakon prve utakmice nije puno žalio, napravio je, kaže, sve kako je htio.

- Jedino nisam bio zadovoljan rezultatom, da mogu, samo bih njega promijenio. Ostalo je bilo sve za pet. Na kraju utakmice sam došao do Messija i rekao mu: 'Čovječe, što si nam to napravio.."

Tako je pričao Jürgen Klopp nakon prve utakmice. A onda se povukao i slagao taktiku za uzvrat. I složio ju je, uz jedan mali, 'sitni problemčić' - sve to morat će napraviti bez dvojice najboljih igrača, Salaha i Firmina.

- Cijela utakmica je bila čudesna. Igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu. Teško je pobijediti Barcelonu, ali pobijediti ih a da ne primite gol, a zabijete četiri?! Iskreno, ne znam je li Barcelona kad tako izgubila. Ovo je nevjerovatno - rekao je Klopp.

Nakon utakmice igrači Liverpoola popadali su na travu. Emocije su prštile stadionom.

- Vidio sam Jamesa Milnera kako plače na travi. Ovo nam jako puno znači. Ovo je najbolje što nogomet pruža. Ima u životu važnijih stvari od nogometa, ali ne znam koja može izazvati ovoliko emocija diljem svijeta. Mix srčanosti, borbenosti i fanatizma koju imaju igrači Liverpoola nisam vidio nikad prije u životu. Pokazali su da je u nogometu sve moguće.

Posebno lijep bio je četvrti gol, kada je Arnold izveo korner, a cijela obrana Barcelona šetala se kao na plaži.

- Nisam vidio ni tko je izveo korner ni kako ga je izveo, samo sam vidio loptu u mreži. Barcelona se branila onako kako to uvijek rade, predvidljivo. Samo, mi smo napravili neke nepredvidive stvari. Tako vam je to, da biste nešto ovakvo izveli morate biti nepredvidljivi - zaključio je Klopp.

I napravio sjajnu Klopku za Barcu. I otišao u historiju. U finale. U Madrid. Kapa dolje, majstore.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.