Sport
Klopp: "Opraštamo se od četiri legende Liverpoola" Neovisno što ne smije biti na klupi, njemački trener najavio je utakmicu na konferenciji za novinare.
#

Jurgen Klopp dobio je zabranu vođenja današnje utakmice s Aston Villom zbog komentara o sudiji Paulu Tierneyju nakon pobjede protiv Tottenhama (4:3) prošlog mjeseca. Podsjetimo, Klopp je rekao da arbitar "ima nešto protiv njih".

Neovisno što ne smije biti na klupi, njemački trener najavio je utakmicu na konferenciji za novinare.

“Očekivao sam kaznu uz sve ono što znamo i što smo mogli čuti. U redu je; volio bih jedino znati kamo ide novac, ide li u dobre svrhe. Ako ide, rado ću to platiti. Ako ne ide, moramo ponovo razgovarati. Ali osim toga, ljudi oko mene su bili prilično negativni. Mislili su da ću dobiti i težu kaznu. To je jedna utakmica, to je kao utakmica Southamptona; to će biti isti proces. Mogu gledati utakmicu iz bolje pozicije i biti u kontaktu sa svojim trenerima”, započeo je Klopp.

Klopp će utakmicu pratiti s tribina.

“Niko neće vikati kao ja ako se ne vraćaju nazad u 70. minuti i takve stvari. Sjedim daleko, ali ako utakmica nije dobro, mogao bih to ostvariti. Barem mi je glas u redu“, najavio je Nijemac.

Liverpool će se u ovoj utakmici oprostiti od četvorice igrača. Riječ je o Milneru, Firminu, Keiti i Oxlade-Chamberlainu.

“Ova utakmica je teška iz različitih razloga“, rekao je Klopp i dodao: “Razgovarali smo s momcima ove sedmice o tome. To je supervažno za nas i superemocionalno. Stvarno se opraštamo od četiri legende Liverpoola. Sva četvorica su osvojila gotovo sve dostupne trofeje. Jedno poglavlje će biti zatvoreno i počet ćemo pisati novo. Nećemo ih zaboraviti i ja ću im zauvijek biti zahvalan.”

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.