Sport
Klopp pred Real: Ne bih žalio u životu ukoliko ne budem vodio madridski klub u karijeri Menadžer Liverpoola najavio je večerašnji duel protiv Real Madrida, a prisjetio se i finala Lige prvaka 2018. godine.
# SCS

Menadžer Liverpoola najavio je večerašnji duel protiv Real Madrida, a prisjetio se i finala Lige prvaka 2018. godine.

U reprizi tadašnjeg finala, večeras se sastaju Real i Liverpool, a Klopp poručuje kako su igrači silno motivisani.

“Motivacija je na najvišem nivou jer je ovo Liga prvaka. Želimo proći u sljedeće kolo. Igramo protiv Reala i to nema nikakve veze sa onim što se dogodilo 2018. Naravno da sam se sjetio te utakmice kada je obavljen žrijeb jer se nismo sretali od tada. Rekao sam to i prije, da me je neko sedam ili mjesec dana poslije te utakmice pitao da li bih pozvao Sergija Ramosa na svoj 60. rođendan rekao bih ne. Sada bih razmislio o tome jer je on sjajan igrač. Naravno da sam rekao da mi se nije dopalo ono što se dogodilo te noći, za nas je to bila čudna noć, ali to je iza nas. Ne mogu osjetiti ponovno taj bijes, tako da i ne pokušavam. Ono što pokušavam je pripremiti svoju momčad za utakmicu protiv jakog protivnika u sezoni koja je za nas teška. Ali, želimo pokazati koliko smo dobri. Ako budemo bolji od Reala, ako postignemo više golova, idemo u sljedeće kolo. Ako ne, proći će Real“, rekao je Nijemac i nastavio:

“Ako bih u karijeri imao samo tri kluba, Mainz, Borussiju Dortmund i Liverpool, ne bih žalio za bilo čime. Čini mi se da je vaše pitanje bilo da li bih žalio ako ne budem trener Reala? Ne, mislim da ne bih. Ali, kada smo izašli iz aviona malo mi je bilo žao što ne živimo ovdje. Mislim da možete da zamislite – smrzavali smo se, iskreno, zavidim vam što živite ovdje. Mi idemo težim putem i radimo stvari na teži način“, rekao je Klopp.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.