Sport
Klopp pred veliko finale: Ekipi bi mnogo značilo da osvoji ovaj trofej U finalu FA Kupa u kome će se za drugi trofej sezone njegov Liverpool boriti protiv Chelseaja, Jurgen Klopp neće moći da računa na Fabinhaa, ali Nijemac najavljuje da će Fabinho biti spreman za finale Lige šampiona.
#

Fabinho se povrijedio u duelu sa Aston Villom, a Klopp kaže da će definitivno biti spreman za finale Lige šampiona sa Real Madridom.

“Sasvim je dobro. Fabinho je profesionalac. Naravno da nije sretan što mora da propušta mečeve, ali prihvatio je činjenice i započeo borbu protiv vremena, da to tako kažem. Tako je kako je“, rekao je Klopp.

“Jasno vam je da nije dovoljno da bude spreman dan pred finale, mora da bude sve u redu bar nekoliko dana ranije. Radimo na tome da tako i bude i mislimo da će sve biti savršeno u redu“, dodao je menadžer Liverpoola.

Na pitanje kako se nosi sa stresom brojnih odlučujućih utakmica u finišu sezone, Klopp je odgovorio u svom stilu:

“Pa gdje bih drugo mogao da odem kako bih u ovom momentu imao drugačiju situaciju? Jedino što bih mogao da uradim je da pitam Pepa (Guardiolu) da li se umorio od pobeđivanja pa da ga zamijenim u Cityju. Ali, to ne bi funkcionisalo, ne želim to. Nekoliko puta sam imao priliku da odem u Bayern i mogao sam da osvojim više titula, ali sasvim sam siguran da to, ali nisam to želio“.

“Svijet nije pun pobjednika, svijet je, nadam se, pun onih koji pokušavaju da budu pobjednici. A ja se trudim i nekad uspijem da pobijedim sa ljudima sa kojim radim. I zadovoljan sam time. Nisam uvijek tako pozitivan naravno, ali ako mi date povod ja ću naći ću razlog za optimizam. Ovaj klub je prošao kroz neke veoma teške stvari i uvijek se vraćao i ljudi to cijene“, rekao je Klopp i poručio da bi svima u timu nevjerovatno mnogo značilo da osvoje pehar u FA Kupu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.