Sport
Koliko je FK Velež zaradio pobjedom nad AEK-om i prolaskom u treće pretkolo Konferencijske lige? Osim emotivne satisfakcije koju su sjajne igre i pobjede Veleža donijele navijačima ovog kluba, Rođene može veseliti i financijska injekcija koju će dobiti za prethodno ostvarene uspjehe
#

Fudbaleri Veleža su sinoć uspjeli napraviti senzaciju i izbaciti AEK iz Konferencijske lige.

Rođeni su u revanšu u Atini nakon boljeg izvođenja penala (3:2) ostvarili plasman u treće pretkolo Konferencijske lige i još jednom učinili ponosnom cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Rođeni će u trećem pretkolu igrati protiv Elfsborga koji je ukupnim rezultatom 9:0 deklasirao Milsami te će stajati Veležu na putu plasmana u play off Konferencijske lige.

Osim emotivne satisfakcije koju su sjajne igre i pobjede Veleža donijele navijačima ovog kluba, Rođene može veseliti i financijska injekcija koju će dobiti za prethodno ostvarene uspjehe.

Zaključno sa prolaskom u treće pretkolo Konferencijske lige, Rođeni su zaradili 300.000 eura budući da od sezone 2021/2022. svako kvalifikaciono pretkolo donosi nagradu od 100.000 eura. No, također je bonus za ispadanje daleko veći, pa bi tako Rođeni eventuanim ispadanjem od Elfsborga zaradili još 550.000 eura, prenosi Oslobođenje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.