13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Dodik: Nema nikakvih koalicija, idemo kao reprezentacija RS sa dresom i zastavom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da najveći dio indukacije slučaja “Dragičević” dolazi iz Federacije BiH i da su svi koji to čine izvan Banja Luke.

“BN televizija je van Banja Luke i baca ljagu po Banja Luci i zajedno sa N1 sve direktno prenosi. Po ovome ispada da je Sarajevo oaza mira u kojem Hari Mata Hari drži koncert, a dan prije toga na Bjelašnici i Bijelo dugme i da se tamo dešava sve lijepo i nema ničega problematičnog, a da je problem samo u Banja Luci. Zato su izabrani mediji koji dolaze iz Bijeljine i Sarajeva”, rekao je Dodik.

Rekao je Dodik i da neće biti koalicija na nivou države Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

“Ne pravimo nikakve koalicije na nivou BiH. Idemo kao reprezentacija sa zastavom i dresom Republike Srpske i samo nas na taj način mogu prihvatiti”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je smatrao sasvim normalnim da zastava Republike Srpske bude istaknuta tamo gdje se on kao predstavnik tog entiteta nalazi, kao i zastave ostala dva konstitutivna naroda, ali da to očigledno nekima predstavlja problem.

“Sada postoji zastava Srpske ispred, a ne samo u mom kabinetu, a nisu više istaknute dvije zastave BiH, koje su predstavljale BiH i FBiH koja tu zastavu prihvata kao svoju”, rekao je Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA