Sport
Kosovo gradi novi stadion: Plan je i nacionalni za 250 miliona eura Kosovo će uskoro dobiti stadion kapaciteta 8.750 gledatelja.
#

Kosovo je spremno za izgradnju novog stadiona. Priprema se izgradnja u Gnjilanu kapaciteta 8.750 gledatelja i koji će biti 4. UEFA-ine kategorije.

Na Kosovu tvrde da je budžet za izgradnju osiguran.

Ministar sporta Hajrulla Ceku otkrio je kako je projekt spreman i da uskoro sve kreće.

“Konačni projekt stadiona Gnjilane, koji je nedostajao, sada je izrađen i spreman za realizaciju, dok je budžet potreban za finansiranje realizacije već osiguran. U današnjem dogovoru s gradonačelnikom Albanom Hysenijem obećali smo 15 miliona eura za izgradnju stadiona. Potrebne procedure za realizaciju projekta krenut će odmah, a radovi u cjelini krenut će u najkraćem mogućem roku. Za utvrđene prekršaje u prošlosti ovog stadiona, sada tako kvalificirane od strane Državnog ureda za reviziju, pripremaju se kaznene prijave protiv uključenih strana. Odlučno provodimo plan ulaganja za Mediteranske igre 2030. Stvaramo bolju budućnost za sport”, rekao je Ceku.

U cijeloj toj priči premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je i izgradnju nacionalnog stadiona koji bi bio gotov do 2030. godine kada su na rasporedu Mediteranske igre.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.