Sport
Krezo: Igrači su u neizvjesnosti i unosi se nemir, tražit ćemo šansu protiv Gruzije i Azerbejdžana Današnjim treningom na Ilidži završen je prvi dio priprema futsal reprezentativaca Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo.
#

Igrači će imati slobodan vikend, u ponedjeljak će se ponovo okupiti na Ilidži, a dan poslije putuju u Holandiju.

Selektor Ivo Krezo i njegovi saradnici su zadovoljni radom reprezentativaca u proteklom periodu.

“Odradili smo ovo što smo planirali. Odradili smo osam treninga i zadovoljan sam. Igrači su stvarno pristupili maksimalno, a bilo je i određenih problema pošto nam se nije mogao odazvati Srđan Ivanković jer je imao konstantno temperaturu. Također, Kristijan Panić je izbivao dva dana zbog korone, a Nermin Kahvedžić je zadobio povredu koljena. Na sreću, biće tu opet od ponedjeljka“, istakao je selektor Krezo.

Naravno da smo spremni. Na kraju krajeva, najbolje će utakmice pokazati koliko smo spremni. Najveći je problem što se puno priča o koroni, sad ćemo puno putovati, bićemo testirani i može se desiti da i bez simptoma igrači budu pozitivni. Svi igrači su u neizvjesnosti i unosi se nemir”, dodao je Krezo.

Potom je govorio o očekivanjima od Eura, na kojem BiH igra u grupi sa Španijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.

“Španija je sigurno prvi favorit, a mi ćemo prilike taražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana. Najvažnije je da igrači ostave srce i dušu na terenu i sigurno je da će to dobro ispasti”, zaključio je Krezo.

Euro počinje 19. januara. , prenosi sportcentar.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.