Sport
Legenda Ajaxa i Holandije šokirala izjavom: "Svi smo igrali drogirani" Johnny Rep, krilni napadač najjačeg Ajaxa i reprezentacije Nizozemske u povijesti, otkrio je da je u slavnim danima igrao drogiran, ali da je to sedamdesetih godina bilo uobičajeno
#

Ključni čovjek Ajaxa koji je europski naslov osvojio 1972. i 1973, pri čemu je u finalu potonje godine postigao jedini gol protiv Ajaxa, te igrač Nizozemske u finalima SP-a 1974. i 1978., zvijezda Valencije, Bastije i St. Etiennea, otvorio se u 61. godini u intervjuu za RTV Noord-Holland.

Povod je bila objava studije Humboldtovog sveučilišta u Berlinu da su u bivšoj Zapadnoj Njemačkoj sportaši sistematski koristili doping. Posebno se to odnosi na nogometne reprezentacije te zemlje koje su 1954., 1966. i 1974. došle do finala SP-a.

"Uzeo sam tabletu amfetamina (speed, op.a.) prije utakmice Kupa prvaka, ali tada to nije bilo ništa čudno. Zato mi priče o tome da je Njemačka koja nas je 1974. pobijedila u finalu SP-a bila na nečemu uopće nisu čudne. Ali što tek reći za Južnoamerikance protiv kojih sam s Ajaxom igrao za Interkontinentalni kup? Oni su bili skroz urokani."

Rep je protiv urokanih Argentinaca iz Independientea osvojio Interkontinentalni naslov 1972. i pri tome zabio dva gola.

Nizozemac koji je na dva SP-a zaredom došao do finala uvjeren je da su momčadi Brazila, Urugvaja i Argentine protiv kojih je igrao na tim prvenstvima bile na nečemu:

"Bili su potpuno podivljali, ali to sam shvatio tek kad sam kasnije razmišljao o tome.", prenosi Slobodna Bosna.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.