Sport
"Leotar" se žalio zbog nedobijanja licence, Fudbalski savez donio konačnu odluku Trebinjci su se žalili na odluku Prvostepene komisije koja im nije dodijelila licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone.
#

Održana je Drugostepena komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza BiH na kojoj se odlučivalo o žalbi "Leotara".

Trebinjci su se žalili na odluku Prvostepene komisije koja im nije dodijelila licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone.

Drugostepena komisija je danas jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba "Leotara", te da se timu sa Polica daje licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH iduće sezone.

"Na sjednici se odlučivalo po žalbi FK 'Leotar' Trebinje na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licence za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2023/2024.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova je nakon pregleda dostavljene dokumentacije utvrdila da je FK 'Leotar' Trebinje dostavio potrebne dokaze, čime je ispunio uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH. 

Nakon toga je Drugostepena komisija za licenciranje klubova jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba, odluka Prvostepene komisije se ukida i daje se licenca FK 'Leotar' Trebinje za takmičenje u Premijer ligi BiH u sezoni 2023/2024. Ova odluka je konačna", saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.