Sport
Liverpool poručio navijačima: Vaše ponašanje je neprihvatljivo Liverpool je osudio ponašanje svojih navijača u posljednja dva dana. Nazvavši masovna okupljanja na gradskim ulicama "potpuno neprihvatljivima".
# Agencija

Novi nogometni prvak Engleske Liverpool osudio je ponašanje svojih navijača u posljednja dva dana otkako je 19. put u povijesti, a prvi put nakon 30 godina, osvojio nacionalni naslov, nazvavši masovna okupljanja na gradskim ulicama "potpuno neprihvatljivima". 

Tisuće navijača okupljale su se na poznatim gradskim lokacijama unatoč zabrani javnih okupljanja. Gradonačelnik Joe Anderson je izjavio da su ovi događaji "naštetili ugledu grada Liverpoola i nogometnog kluba".

Liverpool je izdao zajedničko priopćenje s gradskim uredom i policijom, u kojem stoji:

"Javno zdravlje u našem gradu je još uvijek u stanju krize i ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo. Potencijalna opasnost od drugog vala bolesti covid-19 još uvijek postoji i moramo djelovati zajedno kako ne bismo poništili sve što je do sada učinjeno u regiji tijekom karantene. Kad se za to steknu sigurnosni uvjeti, zajedno ćemo organizirati pobjedničku paradu na kojoj ćemo svi moći zajedno slaviti", napisali su iz kluba.

Tijekom slavlja, u kojem su korištena i pirotehnička sredstva, na balkonu jedne zgrade izbio je manji požar, koji su liverpoolski vatrogasci brzo ugasili.

"Ozlijeđenih nema, a požar je najvjerojatnije izbio zbog nestručnog rukovanja opremom za vatromet", priopćio je glasnogovornik vatrogasaca.

"Okaljali ste ime kluba"

Gradonačelnik Anderson je rekao da je frustriran, bijesan i ljutit zbog ponašanja navijačke manjine, a pohvalio je 95 posto onih koji su se pridržavali svih epidemioloških mjera.

"Oko 95 posto navijača se ponašalo sjajno i poslušali su naše zamolbe da se ne okupljaju, a onda imate malu skupinu koja je okaljala ime nogometnog kluba Liverpool", rekao je Anderson za BBC Radio.

U petak su se navijači okupili drugu večer zaredom jer se slavilo i u četvrtak navečer, kad je Chelsea pobijedio Manchester City 2:1 i tako Liverpoolovu prednost pred Građanima učinio i matematički neuhvatljivom.

 

"Kad su se navijači okupili u četvrtak oko Anfielda, možete reći da je proradila strast i da je to bilo neizbježno. No ono što smo vidjeli u petak bilo je dogovoreno, isplanirano i dobro promišljeno, a piće je imalo velikog udjela u tome. U ovom gradu to sada više nije prihvatljivo", zaključio je gradonačelnik Liverpoola.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.