3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

U petak zabrana kretanja osim penzionerima, zatvaraju se izletišta u Banjaluci

“Cilj je da se doslovnom mjerom zabrane okupljanja, jer dosadašnje mjere upozoravanja nisu shvaćene ozbiljno”, istakao je Radojičić.

Nakon jučerašnjih gužvi, u Banjaluci će u petak ujutro od sedam do 11 časova biti ograničeno kretanje za sve druge osobe osim starijih od 65.

Prema riječima Radojičića, u petak u ovom periodu na području grada moći će da se kreću osobe mlađe od 65 godina koje moraju ići na posao ili da obave neodložene ljekarske preglede i oni koji su u funkciji pomoći penzionerima.

- OGLAS -

Osobama starijim od 65 godine utorkom i petkom od sedam do 10 časova dozvoljeno je kretanje kako bi mogli obaviti kupovinu i druge poslove. Radojičić je rekao da se ova mjera donosi kako bi se najstarijim građanima omogućilo da završe planirane poslove bez većeg rizika za prenošenje zaraze.

On je istakao da sve restriktivne mjere ostaju na snazi do 5. aprila, odnosno da na području grada neće raditi trgovine tehničkom robom, bijelom tehnikom, vodomaterijalom i druge kojima je prethodno Republički štab za vanredne situacije odoborio ograničeni rad.

Radojičić je rekao da je osnovni cilj da se onemogući prenošenje virusa s jedne na drugu osobu.

Danas je naređeno da se na nekoliko lokacija izvrši dodatna analiza, dezinfekcija i anketiranje, u subjektima kao što su Pošte Srpske, tvornica obuća Bema i nekim komunalnim preduzećima, gdje su zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus.

Radojičić je istakao da će danas od Republičkog štaba za vanredne situacije biti zatraženo da se razrješe problemi u drumskom saobraćaju, jer obzirom da su ukinute linije duže od 50 kilometara, kao i gradski i prigradski prevoz u Banjaluci, ostale su linije kraće od 50 kilometara koje redovno funkcionišu.

On je nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije rekao da je juče bio najteži dan od kada je nastala kriza sa epidemijom virusa korona, jer su preminule dvije osobe iz Banjaluke, od ukupno četiri osobe koje su do sada preminule na području RS-a. Ukupan broj oboljelih u Banjaluci je 157.

Radojičić je pozvao građane da poštuju sve mjere kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA