1 C
Sarajevo
19.04.2024

Sukob na groblju: Hodža se posvađao s hadžijom, povlačilo se i oružje

Nusret S., hodža iz Višegrada, osumnjičen je da je nakon svađe sa sugrađaninom hadžijom Azizom A. u subotu pucao iz pištolja na mjesnom groblju u Višegradu.

Kako je rekao izvor Nezavisnih, prvo je među njima izbio verbalni sukob navodno u vezi dvorišta groblja, a zatim je došlo i do upotrebe oružja, ali na sreću niko nije povrijeđen.

Policija istražuje navode prijave da je Aziz navodno nekim drvetom krenuo prema hodži koji je ispalio hitac.

- OGLAS -

“Dok oštećeni tvrdi policiji da je metak ispaljen prema njemu, osumnjičeni za pucnjavu tvrdi da je ispalio hitac u zrak, i to se utvrđuje”, kaže naš izvor i dodao da je hodža imao dozvolu za posjedovanje pištolja, ali ne i za nošenje.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča, policijskoj stanici Višegrad u subotu oko 15.50 časova prijavljeno je da je na mjesnom groblju došlo do prepirke između N.S. i A.A. oba nastanjena u Višegradu, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja.

“Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Istog dana policijski službenici PS Višegrad lišili su slobode N.S. za koje postoji osnovi sumnje da je navedenog dana nakon narušavanja javnog reda i mira pucao iz pištolja, dok je na licu mjesta pronađeno vatreno oružje-pištolj CZ model M70 koji je i privremeno oduzetog od istog”, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv navedenog za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA