15 C
Sarajevo
26.04.2024

Čekajući poraz u Denveru: Budenholzer odmarao najbolje igrače i napravio od Bucksa lak plijen

Milwaukee Bucksi svjesno su srljali u poraz na gostovanju u Koloradu. Domaći Denver Nuggetsi bez većih problema savladali su ekipu sa trenutno najboljim omjerom u NBA ligi, 109:95.

No, treba imati na umu bitnu činjenicu. Trener Bucksa Mike Budenholzer odmarao je svoje najbolje igrače. Odranije nije mogao računati na Giannisa Antetokounmpa, koji se oporavlja od lakše povrede, a zatim je izostavio i Erica Bledsoea, Brooka Lopeza, Khrisa Middletona, Georgea Hilla, Marvina Williamsa, Donte De Vincenza,…

Protiv takvog Milwaukee naravno da Denver nije imao većih problema, čak i uz lošu partiju prve zvijezde Nikole Jokića (10 poena, šut 4-13). No, dovoljno raspoloženi su bili Jamal Murray (21 poen) i Paul Millsap (20 poena, 10 skokova) da Nuggetsima donesu pobjedu.

- OGLAS -

Kod znatno oslabljenih Bucksa najefikasniji je bio veteran Kyle Korver (23 poena).

Uzbudljiv meč odigran je u Atlanti. Domaći Hawksi nakon dva produžetka savladali su Charlotte Hornetse, 143:138. Mogli su i u regularnom dijeli sve završiti da je Trae Young pogodio oba slobodna bacanja (umjesto samo jednog) u zadnjoj sekundi, ali ovako su išli težin putem…

Upravo je Young bio prvo ime u pobjedničkom sastavu (31 poen, 16 asistencija), dok Hornetsima nije pomogla izvrsna partija Terryja Roziera (40 poena).

Rezultati NBA lige:

Atlanta – Charlotte 143:138 (2p)
Denver – Milwaukee 109:95
Utah – Toronto 92:101

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA