7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Šeranić: Pod nadzorom 221 osoba

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je danas da nema novih slučajeva korona virusa, nakon tri slučaja registrovana zaključno sa sa jučerašnjim danom, a pod nadzorom se nalazi 221 osoba, dok je 37 osoba završilo sa četrnaestodnevnom nadzorom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema riječima Šeranića uzeti su uzorci od kontakata muškarca iz Čelinca kod kojeg je prisustvo virusa potvrđeno, juče i javnost će pravovremeno biti informisara o rezultatima ovih i drugih testiranja.

Trenutno su ukupno četiri osobe hospitalizovane u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci, a pacijent iz Čelinca je dobrog stanja i blago febrilan, ali nema jače simptomatologije.

- OGLAS -

“Zdravstvena inspekcija RS izdala je 76 rješenja vezano za nadzor ili izolaciju, a insektori će u narednom periodu, pojačanim intenzitetom kontrolisati ljude koji su dobili ovakvu vrstu mjere kako bi se oni nalazili prema onoj preporuzi gdje i treba i da se nalaze”, rekao je Šeranić.

Koordinacioni tim za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva virus korona održao je danas sastanak u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, a sastanku je prisustvovala i Patricia Kormoss, konsultant Svjetske zdravstvene organizacije za pripremljenost i operativno planiranje.

U Bosni i Hercegovini registrovana su tri slučaja zaraze korona virusom, a pozivni na testiranju su muškarac koji je radio u Italiji, njegov sin, iz Banjaluke, kao i muškarac iz Čelinca, koji se vraćao iz Italije u automobilu sa muškarcem kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa. 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA